E-TİCARET
E-ticaret : İnternet üzerinden yapılan alışveriş olarak tanımlanır. Bir başka deyişle elektronik ticaret mal ve/veya hizmet alışının ve/veya satışının bilgisayar, mobil akıllı cihazlar ( cep telefonu v.b ) kredi kartı, sanal pos ve internet kullanılarak yapılan alışveriş sistemine denir.
KOBİ [ERP | Ticari Program] Entegrasyonu ile;
Ürün kartları [Stok Kartları] sisteme sadece bir defa işlendiğinden zaman kaybı olmayacak , depo ve raflardaki stoklarınız anlık olarak takip edilebilecektir.
Bir ürün hem kendi dükkanınızda hem de sanal mağazanızda satılabileceği için, biten ürünlerin siparişi veya satışının sanal olarak yapılmasının önüne geçilebilecek, veri bütünlüğü sağlandığı için veri girişlerin den kaynaklanan hatalar en aza indirilebilecek, hatalı sevkıyatın olması engellenecek ve,
bütün ticari işlemler entegrasyon sayesin de tek bir merkezden daha etkin ve doğru yönetilecektir.
Web de ürün aktive etme
Ön Muhasebe Programı olan Kobi ERP ye kaydetmiş olduğunuz stok kartlarından istediğimiz ürünü kendi web sitenize ve internette satış yaptığınız online satış yaptığınız alışveriş sitesine kolay bir şekilde resimleri ile birlikte gönderebilirsiniz. Program üzerinden tek bir ekranda ve bir seferde tek tek veya toplu bir şekilde fiyat değişikliği yapabilirsiniz.
Ürün Grupları Resim ve İçerikleri
Ürün Grupları
Kobi ERP de açılmış stoklar için oluşturduğunuz stok gruplarını e-ticaret yazılımında otomatik olarak kullanabilirsiniz. Böylece e-ticaret yazılımı üzerinde ayrıca stokları gruplara ayırmayarak, zamandan tasarruf edebilir veri işlemedeki hataları en aza indirebilirsiniz.
Ürün Resim ve İçerikleri
Ön Muhasebe programı ile ürünlerinizin resim ve içeriklerini, fiyat değişikliklerini tek ekran tek program ile takip edebilirsiniz.
Vitrin, Yeni Ürün, Ucuz Ürün, Kampanya
Kobi ERP Programı ile kendi web siteniz ve sanal alışveriş sitesindeki vitrin ürünü, indirimli ürün, yeni ürün veya kampanyalı ürün bölümlerini tanımlayabilir
bu tanımlamaların e-ticaret yazılımında otomatik olarak görülmesini sağlayabilirsiniz.
Farklı İsim ve Kod Oluşturma
Ürünlerin internet üzerinde ki stok kod ve stok isimlerini aynı ürün kartına bağlı kalmak şartı ile değiştirebilirsiniz.
Sipariş Entegrasyonu
E-Ticaret sitesi (kendi siteniz veya alış veriş sitesi ) üzerinden alınan bir sipariş otomatik olarak Kobi ERP sipariş modülüne alınan sipariş olarak düşer. Böylece oluşan siparişi faturaya/irsaliye ye dönüştürüp müşteriye göndererek işlemlerinizi hızlandırabilir zaman ve personelden tasarruf edersiniz
Elektronik Ticaretin Kapsamı
Elektronik ticaret bütün bilgisayar ağları üzerinden ürün tasarımı üretilmesi tanıtımın yapılması ticari muameleler hesapların ödenmesi ile ilgili tüm etkinlileri kapsar.
Elektronik ticaret sanal ortamda iş yapmak demektir. Yazılı metin ses video biçimindeki verilerin elektronik olarak işlenesi ve iletimini içerir. Elektronik ticaret çok dağınık etkinlikleri içerir. Bunlar arasında mal ve servislerin elektronik olarak alışverişi, sayısal içeriğin anında kaynaktan sunma, kamu alımları, doğrudan tüketiciye pazarlama ve satış sonrası servisler gibi etkinlikler sayılabilir. Elektronik ticaret her türden mal ve hizmeti kapsar. Elektronik ticaret alışılagelmiş etkinlikler (sağlık eğitim) ve yeni etkinlikler (sanal alışveriş merkezleri) olmak üzere bir dizi değişik aktiviteyi kapsar.
Elektronik ticarette kullanılan araçlar nelerdir ?
Sağlıklı bir şekilde elektronik ticaret yapılabilmesi için internet bilgisayar tablet cep telefonu online ödeme sistemleri wap televizyon kargo ürün entegrasyonları sunucu alan adı elektronik veri değişim ağı para transfer merkezleri gibi araçların tamamının bir arada kullanılması gerekmektedir.
E-ticarette başarının sırrı nedir?
E-Ticaret son yılların en hızlı büyüyen iş modellerinden birisi. Bilgiye kolay ulaşma, detaylı ürün karşılaştırması yapabilme, fiyat avantajları ve farklı ödeme biçimleri sunması nedeniyle Internet üzerinden alışveriş artık günlük yaşamın bir parçası haline geldi.
Hızlı gelişim süreci, Internet üzerinde binlerce e-ticaret sitesinin açılmasını da beraberinde getirdi.
Bir e-ticaret sitesi sayısız benzerlerinden nasıl ayrılır? Başarılı e-ticaret sitelerinin sırrı nedir? Bu soruların yanıtı aşağıda açıklamalarını bulacağınız çok sayıda değişkende gizli.
E-ticaretle neler kazanırsınız?
Internet üzerinden çalışan sistemlerin desteğini arkasına alarak işinizin işleyiş şeklini değiştirir ve hızla değişen pazar teknolojisindeki yerinizi almanızı sağlar.
Geleneksel pazarlama yöntemleri ile yapamayacaklarınızı gerçekleştirmenize olanak tanır.
Interneti işinizin en önemli sunum alanlarında biri haline getirir.
Pazarlama alanınızı genişleterek nakit akışı sağlayan yeni bir alan yaratır.
Kullanıcıların ürün ve servisleriniz hakkında daha kolay ve hızlı bilgi edinmesini sağlar.
Satıcı ve alıcıların birbirleriyle buluşmalarını kolaylaştırır.
Müşteri kitlenizle daha hızlı ve güvenilir ilişkiler kurmanıza yardımcı olur.
Daha yeni, değişik ve geniş hizmet ve müşteri ağı oluşturmanızı sağlar.
İşlemlerin otomasyonu, hızlı bilgi akışı ve veri tabalarınızın tek merkezde toplanması yoluyla zaman ve para tasarrufu sağlar.
E-Ticaret için ne yapmalıyım?
E-Ticaret Siteniz için Akılda Kalacak Bir İsim ve Güçlü Bir Yazılım Bulun
Kuracağınız e-ticaret sitesinin ismi uzun olmamalı, kolay akılda kalmalı, satacağınız ürünleri anımsatmalıdır. Tek kelimeden oluşan isimler daha çok akılda kalır.
I,Ş,Ğ,Ö,Ü gibi Türkçe karakterler kullanmayın. Her ne kadar günümüzde Türkçe karakter destekli alan adları almak mümkün olsa da bu isimler için bazı özel kurallar uygulanır.
Aldığınız ismi tescil ettirin.
Mallarınızı Internette göstermek ve müşterilerinize bilgi akışı sağlamak için, işlevsel bir yazılım edinmeniz gerekir.
Aldığınız yazılım temel olarak; reyon ekleme, ürün ekleme, sipariş alma gibi temel bölümleri kapsamalıdır.
Temel işlevlerinin dışında, satış sitenizin içerisinde pazarlamaya yönelik aktivitelerin olması da gerekir. Pazarlama aktivitelerinin çokluğu ve işlevselliği gerçek bir satış başarısı sağlar.
Sağlıklı İşleyen Tedarik, Stok ve Ödeme Sistemleri Oluşturun
Tedarik sürecini sağlıklı yaşamak için satmak istediğiniz ürünün, sipariş sonrasında nasıl temin edileceğini ve teslim edileceğini belirleyin.
Stok tutabilir ya da akıcı bir satış planı yapabilirsiniz. Burada önemli olan, satış sonrasında, ürünün en kısa zamanda kusursuz bir şekilde müşterinize teslim edilmesidir.
Ödeme sisteminizi oluştururken e-ticaretin yalnızca bir aracı platform olduğunu, müşterilerinizden aldığınız ücretin şirket hesaplarınıza aktarılacağını unutmayın.
E-ticaret sitenizde satışları nasıl geliştirirsiniz ?
Yakın çevrenize, iş çevrenize e-ticaret siteniz ile ilgili tanıtım e-postaları gönderin. Ama gönderilerin dozunu kaçırmayın.
Türkiye’de ve uluslararası alanda sen çok kullanılan ücretsiz arama motorlarına kaydolun.
Kendi iş alanınızla ilgili yenilik yapın. Kimsenin satmadığı bir ürünü satın, hızlı teslimat yapmanın bir yolunu bulun, küçük promosyonlarla alışveriş deneyimini zenginleştirin.
Kullandığınız kartvizit, fatura gibi yazılı dokümanlarda, şirket kaşenizde e-ticaret sitenizin adresi mutlaka kullanın. Santralinizde müzik sesi yerine bir fon müziği eşliğinde e-ticaret sitenizin tanımını yapın.
Sitenizin içeriği konusunda bilgi almak isteyenler için “Sık Sorulan Sorular” ve “Müşteri Hizmetleri” gibi bölümleri mutlaka bulundurun. İçeriklerinin güncel olmasına dikkat edin.
Siz de vakit kaybetmeden e-ticaret sitenizi oluşturun. Ürünlerinizi internetten satın. Tecrübemiz ile yanınızda olalım…
Bilgi için bizimle iletişime geçin…
0 505 214 63 99